2023 har varit ett tufft år med allt som sker i Sverige och Världen. Det känns så bra att vi i detta kan se lite ljus genom att ge barn och unga ledare bättre förutsättningar i deras väg framåt. Att via Bollis få lagidrottens metod, rörelse, social utveckling samt ett positivt och utvecklande sammanhang på fritiden.
Vårt arbete bygger på samarbete så vi vill rikta ett mycket stort tack till våra samarbetspartners: Norrköpings Kommun, Postkodstiftelsen, Kronprinsessparets Stiftelse, Hyresbostäder, IFK Norrköping, Gustavianska Stiftelsen, Stiftelsen Carolina Schales minne, Linköpings Universitet, SvFF Reboot, Östergötlands FF & RF Sisu.
Genom ert stöd så har det varit möjligt för oss att bibehålla och vidareutveckla föreningen och Bollis med fokus på våra målgrupper; barn och unga ledare i Norrköping och Nationellt.
1. Bollisbarnen i Norrköping
Barnen går i åk 2-6 vid någon av skolorna i de socioekonomiskt svaga områdena. Under 2023 har vi haft över 500 barn i föreningen som tränar och är medlemmar.
2. Bollis gruppledare i Norrköping
Våra gruppledare är ofta gymnasieungdomar från idrotten och barnens områden. Där Bollis är ett första jobb och en väg in på arbetsmarknaden. Under året så har vi haft 25 unga ledare som jobbat. Ledarna är fina förebilder för barnen.
3. Bollis National
Och därtill har vi i förening under 2023 lagt mycket arbete med projektet Bollis National, att ge fler barn och unga ledare Bollismetoden. Med ambition att kunna stötta och starta upp Bollis i en ny kommun med liknande situation som Norrköping under våren 2024.
Här nedan finns vår årskrönika (relaterade filer). Där kan du läsa mer om året som gått såsom Bolliscupen, Ungdomsråd, Ledarutveckling, Skoinsamling, Föreningssamarbete för att barnen ska fortsätta sitt idrottande och mer om Bollis i Norrköping och Bollis National.
Med önskan om ett gott slut och så ser vi framemot 2024 tillsammans.
Introduktion
Att skapa och formatera ett nyhetsinlägg går till på ungefär på samma sätt som när du skriver ett mail eller word-dokument.
Hej
Text
Paragrafer
När man skriver en text helt vanligt kallas för paragrafer.
Kursivtext
För att göra en text kursiv markerar du texten och klickar på I-ikonen. Det går även bra att använda kortkommandot "Ctrl+I" eller "Cmd+I" beroende på vilket operativsystem du använder.
Fet Text
För att göra en text fet markerar du texten och klickar på B-ikonen. Det går även bra att använda kortkommandot "Ctrl+B" eller "Cmd+I" beroende på vilket operativsystem du använder.
Textlänkar
För att skapa en textlänk markerar du texten, klickar på länk-ikonen och klistrar in url:n som du vill länka till. För att länken ska öppnas i en ny flik klickar du på kugghjulet bredvid din url och väljer "open in a new tab".
Rubriker
För att skapa en rubrik dubbelklickar du på ett textelement och väljer någon av taggarna H1-H6. Siffran efter H:et bestämmer rubrikens hierarki på hemsidan och hjälper webbläsaren att sortera hemsidans innehåll, detta är viktigt för att öka artikelns sökvärde samt tillgänglighetsanpassning.
H1 (bör ej användas)
H1 benämner den aktuella sidans huvudsakliga syfte och är den rubriken som har högst prioritet för webbläsaren. En bra webbsida har bara en H1-rubrik och eftersom artikelns titel redan har H1-taggen behöver vi inte använda den när vi skriver artikeln.
H2, H3 & H4
De rubrikerna som vi främst vill använda när vi skapar en artikel är H2, H3 & H4. De har alla olika storlekar och tillskillnad från H1 kan vi använda H2, H3 & H4 hur många gånger som helst.
- H2 är den största rubriken och är 1.77 gånger så stor som den vanliga brödtexten.
- H3 är den näst största rubriken och är 1.33 gånger så stor som den vanliga brödtexten.
- H4 är lika stor som brödtexten men är tjockare och har en större marginal nedanför sig.
H5 & H6
I de absolut flesta fallen räcker H2, H3 & H4 gott och väl men i vissa specifika fall kan vi vilja använda en rubrik som är ännu mindre då är H5 eller H6 ett bra alternativ.
- H5 är exakt lika stor och tjock som brödtexten men har en större marginal nedanför sig.
- H6 är den mista rubriken och är 0.75 gånger så stor som brödtexten.
Listor
Om du vill inkludera en lista i din artikel kan du antingen göra den numrerad eller onumrerad.
För att infoga en lista gör du en ny rad och klickar på +-ikonen till vänster om texten och väljer någon av de två listikonerna längst till höger.
Onumrerade Listor
- Det här är en onumrerad lista.
- Punkterna i en onumrerad lista fungerar precis som i vanlig textredigerare och kan innehålla flera rader text.
- Eller bara använda en textrad.
- Det går jättebra att både använda sig av fetstil, kursivtext och textlänkar när du skapar en punktlista.
Numrerade Listor
- Det här är en numrerad lista.
- Numrerade listor fungerar på exakt samma sätt som de onumrerade listorna förutom att innehållet nu rangordnas.
- Det går att skifta mellan de olika listorna genom att markera en del av listtexten och välja någon av de två list-ikonerna.
Media
Bilder
Video
Annan Media
Länka till annan media
Bädda in egen kod